Ondernemend Etten-Leur in beweging

BUSINESS AS USUAL OF MORE BUSINESS?

Het is de ambitie van Businessclub Etten-Leur om aan ondernemend Etten-Leur e.o. een programma te bieden waarin (startende) ondernemers en/of hun medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen.

Een vaak gehoorde uitspraak is; stilstand is achteruitgang. De wereld wordt steeds complexer en de veranderingen gaan steeds sneller. Als ondernemer ben je dan ook haast verplicht om te blijven investeren in de ontwikkeling van jezelf. Want het zijn niet de processen en structuren die ervoor zorgen dat een onderneming toekomstbestendig is, het zijn de mensen in de organisatie die zorgen voor winst of verlies. Of het nu gaat om de euro’s, marktaandeel, klanten, kwaliteit van producten of diensten of samenwerking. BCEL ondersteunt u toekomstbestendig te worden en te blijven.

De BCEL Academy gaat verschillende programma’s bieden waarbij middels een masterclass invulling gegeven wordt aan diverse thema’s met een laagdrempelige deelname, tegen een geringe investering in tijd en in geld. De masterclass is gericht op praktische ervaring en nieuwe inzichten. Geen ellenlange colleges maar juist het verkrijgen van een direct toepasbare toolbox met tips en tricks

Omdat mensen zaken doen met met mensen

Als rode draad door alle BCEL-programma’s van de BCEL Academy loopt het belangrijkste onderdeel in zaken doen: communicatie. Wie goed en helder communiceert neemt een nooit meer in te halen voorsprong op zijn concurrenten. Het gaat hier over interne en externe communicatie maar bovenal de samenhang hier tussen. Het is belangrijk om te beseffen dat het de mensen zijn die communicatie vormgeven en daarmee versnellers kunnen zijn van de bedrijfsdoelstellingen. Maar dus ook vertragers! Dat en meer – zoals het realiseren van gewenste ambities en transities – komt allemaal aan bod tijdens de BCEL programma’s.

Tarieven

De tarieven voor de masterclass zijn afhankelijk van het onderwerp en worden bepaald door de voorbereiding en de spreker(s). De BCEL Academy wordt gekenmerkt door een levendige dialoog tussen spreker en deelnemers. Om dit te kunnen realiseren is het aantal deelnemers per masterclass gelimiteerd tot 25 deelnemers.

Eerdere masterclasses

MC#2 LIFE IS A PITCH; I CAN DO IT!  –  08 november 2018

Sprekers   |   Ron van Gils, Celine Rohrer, Hans van Gils
Locatie   |   Reclamebeesten
Inschrijven  | GESLOTEN

Impressie ‘Life is a Pitch’
Home 2    Home 3
    
Home 4    
  
  

Boeken vol en duizenden you-tube filmpjes zijn er te vinden over leren- presenteren. Toch lijkt de mensheid hierin verdeeld in twee groepen; zij die ogenschijnlijk met gemak spreken voor een groep en zij die dat niet doen.  En dat is jammer… want juist nu er zoveel geroepen wordt is het meer dan waardevol ook de nuances te horen.

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop krijg je op interactieve en dynamische wijze inzicht in hoe (ook) jij vanaf morgen een mooie presentatie kan geven.

In de Masterclass komen onderstaande onderwerpen aan bod;

 • Het verschil tussen verhalen vertellen en spreadsheets oplezen
 • Hoe je met een goede voorbereiding beter kunt aanhaken bij je toehoorders
 • Presenteren voor een volle zaal of voor één klant
 • We experimenteren met alle (on) bekende do’s & dont’s van presentatietechnieken
 • En voor wie wil… kom maar op met jouw pitch … je mag oefenen!

     

Ron van Gils                                               Celine Rohrer                                                      Hans van Gils

Drie experts hebben we deze avond uitgenodigd;

 • Ron van Gils is organisatieadviseur en coach. Het oerverhaal als basis voor ondernemerschap! Jouw persoonlijke oerverhaal of het oerverhaal van je bedrijf of merk legt de essentie bloot voor wat je doet en wilt doen.  Het geeft nieuwe koers en frisse inzichten.
 • Celine Rohrer is Personal Shopper en Sylist. De juiste kleding en kleuren in een eigen stijl onderstrepen jouw persoonlijkheid. Celine vertelt je tips en tricks op het gebied van styling. Voel je zelfverzekerder!
 • Hans van Gils is improvisatie-acteur. Slechts 7% van hoe je overkomt, is afhankelijk van je woorden. De rest zeg je met handen, voeten, houding, gebaren, stemgeluid, ogen en al het andere dat je lichaam kan verwoorden: onze lichaamstaal. Een ideale assertieve houding zit hem dus voornamelijk in hóe je iets zegt, nog meer dan wát je zegt. Hans neemt je mee in de wereld waarbij jouw uitdrukking en houding je pitch versterken en geloofwaardig maken.

Kortom; deelnemen aan deze Masterclass levert je volop inspiratie en lef om iedere situatie aan te grijpen om te jouw verhaal te presenteren!

MC#1 WIJ WENSEN U VEEL PERSONEEL  –  12 september 2017

Spreker | Ronald Schouten
Aanmelden | GESLOTEN

    
impressie masterclass ‘Leiderschap’

‘Sturen op resultaat is een garantie om niet de meest optimale uitkomst te krijgen’ aldus een spreuk op de management scheurkalender. Toch levert het sturen op resultaat meer succes dan dit niet te doen. Maar hoe kun je als ondernemer nou toch én werken met doelstellingen én er tegelijkertijd voor zorgen dat je de innovatie- en realisatie kracht binnen jouw bedrijf houdt zonder dat je de hele tijd met kpi’s en excel spreadsheets in de weer bent?

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop worden op een interactieve en dynamische wijze een twaalftal succesrecepten gedeeld waarmee je gelijk de volgende dag aan de slag kunt. Bewezen manieren die leiden tot een beter/ander/meer resultaat.

In de masterclass zullen o.a. de volgende onderwerpen behandeld worden:

 •  Het nut van het hebben van een visie/missie/ambitie
 •  Ontketenen van het (menselijke)krachtenveld
 •  Passie en Talent = Rendement
 •  Hoe te komen tot (h)echte samenwerking binnen jouw team(s)
 •  De one-pager als business stuurmodel
 •  Het BOB-model als basis voor een gestructureerde besluitvorming
 •  Het 5 x 4 en het Rechtsom model als praktisch en effectief middel om te sturen op resultaat

 

Daarnaast zal Ronald Schouten – businesscoach/trainer en ondernemer – niet alleen zijn persoonlijke ervaringen met het bouwen en runnen van het grootste hotel van Zeeland met je delen, maar zal hij ook ingaan op persoonlijke vragen. Ronald helpt al jaren vele ondernemers met de verschillende masterclasses en trainingen die hij verzorgt en is momenteel bezig met een onderzoek hoe het nou komt dat we ons vaak laten Verleiden om af te wijken van onze ambities/doelstellingen.

Kortom, deelnemen aan deze workshop levert je een zinvolle investering op om jouw ambities voor de komende periode met een grotere mate van zekerheid te gaan realiseren. En naast het feit dat je de nodige tips en succesrecepten ontvangt, zullen ook de mede deelnemers aan deze workshop een bijdrage leveren aan een leuke en leerzame avond.